Efecte secundare ale implantului de păr

Întreabă
medicul

Întrebări
pe subiect

Implantul de păr este o procedură la care apelează cel mai frecvent bărbații care suferă în urma apariției calviției. Intervenția este una chirurgicală și presupune transferul de păr dintr-o zonă donatoare mai bogată, pe scalp. Ca oricare altă intervenție, există riscul unor efecte secundare la implantul de păr, pe care este bine să le cunoști, pentru a ști la ce să te aștepți.

Inflamații ușoare

În primul rând pot să apară inflamații, ceea ce este absolut normal din moment ce se face o astfel de procedură. Acestea însă se vor diminua în câteva zile, dacă îi dai timp corpului să se refacă și te odihnești suficient. Nu forța organismul făcând efort, caz în care sunt șanse mari ca inflamațiile să fie ținute la distanță.

Mâncărimi ușoare

Efecte secundare absolut normale, care nu ar trebui să te îngrijoreze, sunt mâncărimile. Acestea apar mai ales în zona donatoare și pot fi calmate cu ajutorul cremelor speciale care vor fi prescrise de medic după intervenție.

Roșeață

Mulți pacienți pot să se confrunte și cu roșeață, atât în zona donatoare cât și în cea în care s-a făcut implantul. Aceasta ar putea fi îngrijorătoare doar dacă durează mai mult de 10 zile, dacă nu, este ceva firesc pentru o asemenea intervenție.

Senzația de amorțeală

Din cauza faptului că procedura se face sub anestezie locală, pacientul poate simți acel efect de amorțeală pentru ceva mai mult timp, mai exact până la două săptămâni în zona donatoare și chiar trei luni în cea implantată, cu toate ca asemenea cazuri sunt extrem de rare.

Dureri de cap

În urma implantului de păr pot să apară și ușoare dureri de cap, acestea însă nu sunt îngrijorătoare și se tratează foarte ușor cu analgezice.

Medicii îți vor spune exact ce se va întâmpla și cum trebuie să procedezi, când efectele secundare sunt normale și când ar trebui să îți pună semne de întrebare. Pentru reușita unei astfel de proceduri și pentru a reduce cât mai mult șansa de apariție a efectelor secundare, trebuie să alegi o clinică specializată, cu adevărați profesioniști care știu exact ce au de făcut și care se vor ocupa de tine în mod responsabil, de la prima consultație și până la ultima.

Pacienții eligibili pentru un implant de păr trebuie să aibă o calviție permanentă, să nu sufere de boli ce se transmit prin sânge și să aibă țesuturi de păr bogate în zonele donatoare. Totodată, dacă sunt în evidența unui medic pentru diverse afecțiuni mai grave, trebuie să se consulte cu specialistul și să aibă acordul acestuia.

Dacă vrei o schimbare radicală a aspectului tău fizic și crezi că lipsa părului din cap este ceva ce îți creează multe complexe, apelează la Bucharest Hair Institute și programează o vizită. În urma discuției cu un specialist vei afla ce soluție este cea mai potrivită pentru tine.

Întrebări și răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gata să-ți programezi noul capitol din viața cu mai mult par?

FĂ O PROGRAMARE

×