Căderea părului – o problemă reversibilă cu ajutorul implantului capilar

Întreabă
medicul

Întrebări
pe subiect

 

Căderea părului este o problemă dermatologică considerată normală între anumiți parametri, fiind etapă importantă din procesul de regenerare capilară. Totuși, dacă numărul de fire pierdute zilnic depășește 150, acesta este un motiv de îngrijorare și este necesar să consulți un medic cât mai curând pentru a stabili care este cauza acestei probleme și a acționa în consecință. Deși există numeroase tratamente și soluții interne sau topice de stopare a acestei afecțiuni, singura care oferă rezultate evidente și sigure, care se mențin pe termen lung rămâne implantul capilar. În cele ce urmează îți vom oferi toate informațiile cu privire la procedura de implantare și etapele care trebuie parcurse până în momentul în care părul crește la fel de lung și sănătos ca înainte de instalarea problemei:

Implantul de păr – soluție rapidă și eficientă

Implantul de păr este o procedură chirurgicală care poate schimba viața persoanelor ce se confruntă cu căderea părului. Aceasta presupune colectarea unor fire sănătoase din alte zone ale corpului pentru a le transplanta, prin metode sigure, pe suprafața afectată, determinând o creștere rapidă și uniformă chiar și pe zonele de piele unde nu mai existau foliculi activi.

Dacă îți dorești să apelezi la această soluție de tratament și te întrebi când vei vedea primele semne de creștere a părului și cum va arăta rezultatul final, este bine să iei în calcul fiecare etapă și efectele pe care le determină.

  1. Consultația și intervenția propriu-zisă – medicul stabilește gravitatea alopeciei și numărul de grefe necesar pentru a acoperi zona afectată. Se programează intervenția, care durează câteva ore și se efectuează sub anestezie.
  2. Primele Săptămâni – După implantul de păr, primele săptămâni sunt dedicate regenerării. Grefele implantate se vindecă, iar zona scalpului se recuperează. Medicul îți va prescrie medicamente antiinflamatorii și îți va oferi instrucțiuni specifice pentru perioada post-operatorie.
  3. Căderea Grefelor – În primele 10 zile și până la 2 luni, grefele vor cădea. Acest lucru este normal și nu trebuie să te îngrijorezi. Grefele implantate își vor face loc pentru a permite creșterea firelor de păr noi.
  4. Creșterea Părului – După luna a doua, începe ciclul normal de creștere a părului. Firele de păr vor începe să crească din grefele implantate. Este important să ai răbdare, deoarece procesul de creștere poate dura până la un an.
  5. Rezultatele Final – Abia după aproximativ un an, poți considera că vindecarea este completă. Podoaba ta capilară va arăta la fel ca înainte sau chiar mai bine iar stima de sine va crește considerabil.

Procedură nedureroasă, fără efecte adverse

Deși intervenția poate părea intimidantă în momentul în care te informezi ce presupune, datorită evoluției medicinei și tehnologiilor folosite, este foarte ușoară, rapidă și deloc inconfortabilă pentru pacient, efectuându-se sub anestezie locală, într-un mediu plăcut și relaxant. Dacă apelezi la medici cu experiență, singurele efecte secundare pe care le vei experimenta vor fi roșeața locală și o senzație ușoară de inflamație temporare, care trec după câteva zile.

Rezultate naturale de lungă durată

Avantajul principal care diferențiază implantul de orice altă metodă de remediere a efectelor produse de căderea părului este faptul că asigură rezultate garantate, cu aspect natural, care se mențin mulți ani de la momentul intervenției. Încă de la momentul finalizării procedurii se observă o îmbunătățire generală a zonei, care se amplifică odată cu trecerea timpului, ceea ce are ca rezultat un păr bogat și sănătos.

Implantul de păr este o soluție eficientă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească aspectul și să recâștige încrederea în sine. Consultă un specialist pentru evaluare și pentru a stabili momentul optim pentru procedură. Rezultatele vor fi pe măsură așteptărilor tale, iar părul tău va crește într-un mod natural și sănătos!

Întrebări și răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gata să-ți programezi noul capitol din viața cu mai mult par?

FĂ O PROGRAMARE

×