Ce trebuie să faci după implantul de păr

Întreabă
medicul

Întrebări
pe subiect

Dacă tocmai ai făcut un implant de păr și nu știi ce ai de făcut mai departe pentru rezultate cât mai bune sau dacă ești interesat de o astfel de procedură și vrei să știi mai exact ce va urma după, îți vom spune în cele ce urmează.

Probabil te gândești mai întâi cum îți vei spăla părul. Ei bine, în primele zile după operație, așa cum îți va spune și medicul, nu trebuie să intervii în nici un fel. Zona respectivă va fi foarte sensibilă, indiferent de modul în care a fost făcută procedura.

După câteva zile, te poți spăla, iar pentru asta folosește doar produse pentru bebeluși, care sunt fabricate din ingrediente naturale și nu produc iritații sau alergii.   

 

Dacă ai păr lung și trebuie să folosești peria sau pieptenele, ai mare grija cum utilizezi aceste instrumente. Fă totul cu mișcări lente, nu trage de fire și ai grijă să nu te zgârii, să nu provoci daune zonelor în care au fost inserate grefele.

În prima săptămână de la implantul de păr este necesar să eviți efortul fizic, pentru a te recupera cât mai ușor și sigur.

Totodată, în prima lună nu îți face planuri pentru piscină, saună, plajă sau expunere prelungită la soare. Protejează-te cât de bine poți, deoarece nu se recomandă purtarea pălăriei, ci trebuie să lași zona respectivă să se vindece. Dacă este vară și este foarte cald, evită expunerea la soare a zonei în care a fost realizat implantul timp de 3 luni de zile, deoarece acesta va arde cu putere și poate provoca arsuri și complicații.

Mare atenție la consumul de alcool și tutun. Este recomandat ca viciile să fie ținute la distanță pentru o perioadă de două săptămâni. Ai grijă la medicamente, mai ales la cele care pot duce la afectarea circulației sângelui. Încearcă, pe cât posibil să le eviți în primele 14 zile de recuperare.

 

Pentru că nu este vorba despre o procedură foarte complicată, cu o perioadă de refacere foarte grea, dacă locul tău de muncă nu presupune să faci efort fizic, te poți întoarce la job după trei zile.

 Cele mai bune informații cu privire la ce presupune implantul de păr, prin ce tehnici poate fi făcut și cum este recuperarea, poți primi de la specialiști. O clinică de renume în România, dar și în Europa, este Bucharest Hair Institute, care are în spate o muncă de 10 ani, realizată de profesioniști care vor ști să te îndrume în direcția corectă, să îți spună dacă ești eligibil pentru un transplant și care sunt pașii de urmat în acest caz.

Întrebări și răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gata să-ți programezi noul capitol din viața cu mai mult par?

FĂ O PROGRAMARE

×