Ce trebuie să știți despre fazele post-implant de păr?

Întreabă
medicul

Întrebări
pe subiect

Aveți întrebări despre fazele post-implant de păr? Astăzi ne-am propus să vă răspundem la câteva dintre cele mai frecvente curiozități cu privire la momentele care urmează după intervenția chirurgicală în vederea efectuării unui implant de păr. Așadar, despre efectele resimțite sub anestezie locală, rezultatul final, timpul de creștere a părului, tratamentele medicamentoase și alte faze post-implant de păr veți afla în cadrul acestui articol.

Întâi de toate, trebuie să-ți faci prima consultație și beneficiezi de tratament chirurgical terapeutic pentru majoritatea cauzelor legate de căderea părului. De asemenea, o altă idee cu care trebuie să pleci la drum în „cursa” spre un aspect tânăr și plăcut, este aceea că după realizarea transplantului de păr, creșterea acestuia implică și un proces de vindecare, clasificat în mai multe etape.

Astfel, perioada de creștere a părului se va produce ciclic, începând din prima zi și chiar până la un an de la transplant, respectând ciclul natural de creștere a părului la om. Prin urmare, în acest sens, în practica medicală există trei faze principale: faza anagenă, faza catagenă și faza telogenă.

Cum să accelerați creșterea părului?

Vă întrebați dacă este posibil să accelerați creșterea părului? Ei bine, după implantarea firelor de păr, tratamentul postoperator joacă un rol important în ceea ce privește creșterea rapidă a podoabei capilare.

Prin urmare, raportându-ne la cele trei faze post-implant de păr, putem să vă facem și câteva recomandări care v-ar putea fi de mare folos, în special în prima perioadă, după realizarea operației. În primul rând, în primele 3 zile este indicat să evitați atingerea zonei implantate, doar pulverizați-o cu un spray cu soluție salină la fiecare 30 de minute.

Ulterior, pas cu pas, puteți să reveniți la îngrijirea standard a scalpului, folosind un șampon recomandat de medicul care vă monitorizează evoluția. În a doua săptămână, puteți deja să reveniți total la obiceiurile vechi, respectând cu strictețe anumite sfaturi, de exemplu: dormiți pe spate sau pe laterale, nu folosiți produse chimicale pe zona implantată, evitați efortul fizic și alimentele care necesită un efort mai mare de mestecare.

În general, procesul de vindecare și recuperare este unul destul de facil, comparativ cu alte tipuri de intervenții chirurgicale care implică un număr mai mare de restricții și interdicții.

Așadar, nu trebuie să vă faceți prea multe griji, ci trebuie să vă încărcați cu mult curaj și încredere în rezultatul care va urma.

Întrebări și răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gata să-ți programezi noul capitol din viața cu mai mult par?

FĂ O PROGRAMARE

×