Instrucțiuni pentru implantul de păr și de recuperare eficientă

Întreabă
medicul

Întrebări
pe subiect

Intervenția de transplant de păr vă oferă șansa de a vă recăpăta încrederea în sine și de a vă bucura din nou de un păr natural sănătos și dens. Procedurile de astăzi sunt mult mai eficiente, mai puțin dureroase și necesită mult mai puțin timp de recuperare decât operațiile care se făceau în trecut. Cu toate acestea, există încă niște lucruri pe care va trebui să le știți pentru a vă asigura că respectați cu strictețe instrucțiunile care trebuie urmate în perioada de recuperare, pentru ca rezultatele să fie cele așteptate.

În primul rând, este indicat să evitați exercițiile și activitățile intense. Chiar dacă primele 72 de ore de recuperare după o procedură de transplant de păr sunt cele mai critice, va trebui să luați în considerare încă vreo câteva zile în plus. Majoritatea medicilor recomandă evitarea exercițiilor fizice și a altor activități ce solicită mușchii timp de aproximativ două săptămâni după un transplant de păr. În principiu, ideea de bază este să evitați creșterea fluxului de sânge în zona scalpului în acest timp, ceea ce înseamnă că va trebui să evitați

anumite activități și chiar mișcări fizice, cum ar fi genuflexiunile, jogging, abdomene sau flotări.

În al doilea rând, un alt aspect care vi s-ar putea părea ușor bizar, dar care trebuie evitat este spălarea părului în primele 72 de ore după procedura de transplant. Dacă veți respecta această indicație, veți oferi scalpului capacitatea de a se reface cât mai ușor și rapid. Odată ce acea perioadă a trecut, vă puteți spăla ușor părul cu mișcări fine, circulare, cât mai blânde.

Cu toate acestea, la capitolul șamponare există câteva aspecte de care, de asemenea, trebuie să țineți cont. Prin urmare, vă recomandăm să puneți câteva picături de șampon într-o cană, adăugați apă, apoi să agitați ușor pentru a se amesteca și a face spumă. Ulterior, puteți lua câte puțin din acel amestec pentru a pune pe scalp, înainte de a clăti cu apă curată. In plus, un alt detaliu ce merită menționat este acela că, în timpul primei săptămâni după procedură este indicat să nu puneți presiunea apei dușului direct la nivelul scalpului.

În cele din urmă, un alt lucru la care trebuie să vă așteptați atunci când vine vorba de un implant de păr, dar mai ales de perioada de recuperare după operație este legat de pruritul care poate apărea. Vă recomandăm să nu vă scărpinați și nici să îndepărtați fortaț crustele care se pot forma, pentru că este perfect normal ca ele să apară. În timp, ele vor dispărea natural.

Întrebări și răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gata să-ți programezi noul capitol din viața cu mai mult par?

FĂ O PROGRAMARE

×