Ce înseamnă un implant de păr nereușit și cum poți evita această situație?

Întreabă
medicul

Întrebări
pe subiect

Evoluția tot mai accelerată a tehnologiei a condus la apariția unor soluții inedite pentru probleme care părea să nu aibă rezolvare. Căderea părului este o afecțiune cu care se confruntă tot mai multe persoane, bărbați și femei deopotrivă. Implantul de păr este, la ora actuală, singura variantă cu ajutorul căreia se poate combate și poate ajuta aceste persoane să recapete încrederea în sine pierdută odată cu părul. Cu toate acestea, există multe riscuri pe care ți le asumi odată cu intervenția. Cum arată un implant de păr nereușit și cum să nu fii tu cel care se confruntă cu asta, afli în continuare.

Semne ale unui implant de păr eșuat

O procedură incorect efectuată sau cu aspect mai puțin natural este echivalentă cu rezultate cu impact negativ asupra stimei de sine si asupra esteticului care trebuie rezolvate. Cea mai comună eroare este sa apelezi la o clinică “low cost” unde intervenția este efectuată de tehnicieni nu de către medici iar tehnica si instrumentarul nu este actualizată si perfecționată.

Când un transplant de păr nu este estetic se poate observa imediat. Putem identifica principalele erori in transplantul capilar:

  • linia frontală nu este naturală si estetică
  • o scazută densitate capilară la o arie relativ mică comparativ cu aria donatoare
  • linia frontală coborâtă excesiv, angulația greșită a firelor de păr
  • linii drepte fara macro sau micro iregularități este punctul cel mai vizibil al unei proiecții greșite al unui transplant capilar.

Pentru un transplant de păr reușit trebuie avut in vedere că linia frontală trebuie sa aibă un aspect estetic ridicat, evaluarea corectă a zonei donatoare raportată la zona receptoare și gradul alopeciei, distribuția firelor de păr in funcție de calibrul acestora.

Ce poți face pentru a evita această situație?

Cea mai bună cale pentru a evita aceste situații neplăcute este informarea. Consultă cât mai multe clinci și medici, cere nenumărate opinii, interacționează cu cât mai mulți profesioniști. Dacă simți că ceva este în neregulă, nu te complace, mergi în altă parte. Să accepți anumite probleme doar pentru un cost mai mic, s-ar putea să aibă repercusiuni mai grave decât crezi și nu doar din punct de vedere financiar. Analizează rezultate ale foștilor pacienți, află toate informațiile pe care le ai la dispoziție, astfel încât să iei o decizie în deplină cunoștință de cauză și riscuri minime. 

Bucharest Hair Institute – clinică specializată și acreditată

Mergi doar în locuri de încredere, certificate și recunoscute de instituții cu rezonanță în domeniu. Bucharest Hair Institute este una dintre alegerile cele mai apreciate ale pacienților și asta datorită unui cumul de factori: doctori experți, aparatură de ultimă generație, tehnici minim invazive, rezultate excepționale pentru mii de pacienți, etc. Per total, întreaga experiență are menirea de a te face să te simți cât mai bine, în drumul tău spre recăpătarea unei podoabe capilare de invidiat.

Întrebări și răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gata să-ți programezi noul capitol din viața cu mai mult par?

FĂ O PROGRAMARE

×