Sfaturi pentru un implant capilar de succes

Întreabă
medicul

Întrebări
pe subiect

Este bine cunoscut deja faptul că implantul de păr este cea mai eficientă soluție de tratare a alopeciei, indiferent de cauzele acesteia. Pentru persoanele care au probleme de încredere din cauza căderii părului, un implant reușit le poate schimba viața. Dar pentru ca rezultatul să fie unul cât mai natural și plăcut, importantă nu este doar intervenția, ci și recuperarea și întreținerea zonei după procedură. Iată ce recomandă specialiștii că trebuie să faci după un implant de păr:

Evită spălarea agresivă a scalpului

Este important să protejezi pe cât posibil zona afectată și de aceea se recomandă ca cel puțin pentru câteva zile, spălarea cu șampon obișnuit să fie sistată. Vei putea în schimb să cureți zona cu anumite substanțe speciale, care au în același timp și efect calmant și dezinfectant, asigurând o recuperare mai rapidă. Imediat după zilele de pauză, nu trece la variante de șampon dure, ci mai degrabă orientează-te către variante delicate, destinate bebelușilor.

Ai grijă la instrumentele sau accesoriile pe care le folosești

Orice piesă vestimentară destinată capului, precum șepci, pălării sau eșarfe, sunt total interzise în primele săptămâni de după implant. De asemenea, evită utilizarea unor instrumente dure, care ar putea leza pielea, precum pieptăn sau perii obișnuite de păr.

Ai grijă la mediile în care te expui

Căldura excesivă nu doar că va putea lăsa urme la nivelul pielii, dar va afecta și performanța intervenției. Sauna sau alte tratamente cu abur sunt de evitat pe cât posibil. De asemenea, cel puțin trei luni trebuie să te ferești pe cât posibil de expunerea la soare, pentru a nu risca apariția unor efecte adverse.

Se recomandă să se evite efortul fizic intens, consumul de substanțe dăunătoare precum alcoolul sau tutunul deoarece pot avea efecte negative directe asupra coagulării sângelui. Apare riscul ca organismul să respingă implantul sau să nu permită tuturor foliculilor să se instaleze corect.

Detaliile se stabilesc personalizat pentru fiecare pacient în parte

Aceste recomandări sunt făcute la nivel general și au ca principal scop asigurarea unei vindecări sigure și rapide și elimină orice risc de recidivă sau de apariție a unor efecte adverse. La Bucharest Hair Institute vei beneficia de un diagnostic personalizat, precum și de o listă de recomandări adaptată la reacțiile organismului tău. Vei avea parte de îngrijire de specialitate imediat după finalizarea intervenției, de tratamente și proceduri specifice, în funcție de felul în care reacționează pielea și foliculii utilizați.

Fă o programare chiar acum la Bucharest Hair Institute și scapă de orice complex legat de părul tău

Dacă îți dorești și tu ca părul sau căderea lui să nu mai reprezinte o problemă, sună chiar acum pentru o programare pe care o vom stabili în cel mai scurt timp. La o primă ședință vom determina cauzele și soluțiile afecțiunii cu care te confrunți, urmând ca pe viitor să facem măsurătorile și să stabilim detaliile pentru procedura în sine. Îți garantăm o rată de peste 95% de supraviețuire a firelor implantate, rezultatul fiind unul natural, un păr bogat și sănătos.

Întrebări și răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gata să-ți programezi noul capitol din viața cu mai mult par?

FĂ O PROGRAMARE

×