Vârsta ideală pentru implantul de păr

Întreabă
medicul

Întrebări
pe subiect

Cererea de operații de transplant de păr este intr-o evidentă creștere. Adolescenți de 16-17 ani  apelează la clinicile de transplant de păr pentru că le cade părul, pe de alta parte, persoane cu vârsta de peste 70 de ani solicită deasemenea această intervenție.

​Pentru cine se poate face transplantul de păr si pentru cine nu? În ce interval de vârstă transplantul de păr dă rezultate mai bune? Vârsta este importantă în transplantul de păr?
​Răspunsurile la aceste întrebări variază de la situație la situație și de la persoană la persoană. În unele cazuri, vârsta persoanei devine principalul factor care afectează succesul transplantului de păr . De exemplu, dacă un copil de 10 ani și-a pierdut părul din cauza unui accident sau a unei boli și a apărut alopecia,o operație de transplant de păr trebuie evaluată.
​ Nevoile și caracteristicile fizice ale fiecărei persoane variază. Din acest motiv, consultațiile individuale sunt efectuate de către medici specialiști din clinicile de profil care examinează gradul de alopecie, starea zonei afectate, gradul de sănătate al foliculilor de păr din zona donatoare. În urma acestei examinări, se poate lua decizia cea mai corectă cu privire la persoana în cauză.
​Ce vârstă este cea mai potrivită pentru operația de transplant de păr?
​Cercetările arată că, în medie, vârsta de 40 de ani pentru bărbați este cea mai buna perioadă pentru transplantul de păr, deoarece in jurul acestei vârste cei care sufera de alopecie, ajung la “forma finala” a afecțiunii, adică se consideră că pierderea părului a încetat. Din aceste motive, probabilitatea unui transplant de păr reușit crește după încetarea căderii părului. În ciuda acestor informații, nu este totuși cert răspunsul referitor la vârsta ideala de a face acest tip de intervenție. Structura fizică și caracteristicile psihologice ale fiecăruia sunt  diferite, prin urmare decizia trebuie luată în urma unei consultații de specialitate.

​Limitele obișnuite de vârstă pentru implant de păr sunt între 18 și 65 de ani. Nu este corect din punct de vedere etic ca persoanele sub 18 ani să aibă o operație plastică și nici nu este de dorit. În plus, pentru ca persoanele sub 18 ani să facă transplant de păr, părinților li se cere permisiunea scrisă. Pe de altă parte, la 65 de ani este perioada în care celulele de păr vii sunt foarte reduse. Ca urmare a scăderii celulelor de păr care își mențin viabilitatea, nu se poate transplanta suficient păr în zona cu alopecie. Din acest motiv, probabilitatea de succes a transplantului de păr este redusă. În ciuda acestor informații, limita de vârstă pentru obținerea transplantului de păr nu poate fi menționată. Transplantul de păr poate fi efectuat și la persoane din afara acestui interval de vârstă în cazul unor nevoi obligatorii.

​Părul transplantat cade din cauza vârstei?
​Cercetările au arătat că părul implantat în urma unei operații nu cade .Vârsta sau sexul pacientului nu pot fi considerate factori în căderea părului transplantat dar, de luat în considerare este aspectul căderii naturale a părului nativ care continuă până la vârsta de 40 de ani. Dacă transplantul de păr a fost efectuat la o vârstă fragedă, iar căderea părului nu s-a oprit încă, este necesar aplicarea de tratamente pentru intarzierea caderii parului.Din acest motiv, înainte de a avea un transplant de păr, trebuie să se stabilească  care este statusul alopeciei si factorii determinanți.
​Vârsta este importantă în creșterea părului transplantat?
​Pe măsură ce îmbătrânim, se obsevă încetiniri ale proceselor de regenerare celulară aspect care afectează toate tipurile de procese de vindecare, inclusiv in transplantul de păr. Slăbirea foliculilor de păr odată cu vârsta se traduce intr-un timp prelungit de recuperare. Din acest motiv, este posibil să nu se obțină un rezultat de succes. Cu toate acestea, condiția fizică a pacienților poate varia foarte mult, foliculii de păr pot fi sănătoși, în ciuda vârstei înaintate. Persoanele cu rădăcini sănătoase ale părului nu trebuie să-și facă griji cu privire la vârsta -rata de succes a acestor persoane în procedurile de implant de păr este mare.

​Limita de vârstă se modifică în funcție de tehnicile de transplant de păr?
​Diferențele dintre tehnicile de transplant de păr nu modifică limita de vârstă a transplantului de păr. Transplantul de păr se poate face oricui si prin orice metodă dacă zona de transplant de păr este potrivită și foliculii din zona donatoare sunt sănătoși.

Întrebări și răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gata să-ți programezi noul capitol din viața cu mai mult par?

FĂ O PROGRAMARE

×