Este dureros implantul de păr? Ce presupune această intervenţie?

Întreabă
medicul

Întrebări
pe subiect

Dacă iei în considerare un implant de păr, cu siguranţă, ai numeroase întrebări şi temeri. Pentru mulţi gândul că intervenţia este dureroasă reprezintă un impediment, fapt pentru care renunță la aceasta şi la şansa de avea o îmbunătăţire a aspectului fizic. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim dacă implantul de păr este dureros, care sunt riscurile şi beneficiile unui implant de păr, dar şi ce presupune tehnica FUE.

Doare implantul de păr? 

Aceasta este prima întrebare pe care specialiştii o aud de la pacienți şi prima dilemă la care doresc să aducă lămuriri. Intervenția de implant de păr realizată prin tehnica FUE este minim invazivă, aceasta se realizează cu anestezie locală, de aceea pacienții nu simt niciun fel de durere în timpul procedurii. Extracţia de foliculi de păr se realizează manual, iar implantarea se realizează cu aparatura de ultima generaţie. Ambele etape, când sunt efectuate de specialişti cu vastă experiență în domeniu, sunt blând resimţite chiar şi de persoanele cu grad scăzut de tolerabilitate la durere. 

Specialiştii atrag atenţia că mulţi dintre pacienţi pot resimţi oarecare disconfort în zilele ulterioare intervenţiei de implant de păr, însă această stare este normală şi nu împiedică reluarea rutinei cotidiene. Cu îngrijire corectă pacienţii nu ar trebui să simtă durere post implant.

Riscurile şi avantajele implantului de păr
Tehnica de implant de păr FUE are riscuri minime asupra pacientului, însă chiar dacă este o procedură minim invazivă, ar putea exista mici sângerări ale scalpului. Un alt disconfort ar putea fi cauzat de inflamaţia scalpului în zonele în care s-au prelevat foliculii şi în zonele în care aceștia au fost implantaţi. Procesul de vindecare poate genera mâncărimi şi se pot forma cruste inestetice in zilele ulterioare. 

Avantajele implantului de păr sunt evidente, foliculii de păr îşi reiau funcțiile generând fire sănătoase în zonele cu probleme. Efectele implantului realizat prin tehnica FUE sunt vizibile în aproximativ 9-10 luni de la intervenție, însă sunt de durată. Un alt avantaj ține de eficiența crescută a procedurii. Statisticile arată că 95% dintre foliculii implantați prin această metodă supraviețuiesc, generând fire de păr sănătoase. Un implant de păr reușit permite creșterea firelor de păr cu aspect natural.

Ce presupune tehnica de implant FUE?
Tehnica de implant de păr FUE – extracția de unități foliculare – presupune extragere foliculilor de păr activi din zona cefei şi implementarea acestora în zonele problematice. Practic, sunt două etape, prima este realizată manual, iar a doua, pentru precizie maximă şi eficientă cât mai ridicată se realizează cu aparatura de ultimă generaţie. Într-o singură intervenție se pot transplanta de la 700 la 3000 de foliculi. 

Cum am precizat rezultatele sunt vizibile la aproximativ un an după intervenție, foliculii intrând în repaus în perioada imediată, însă efectele ulterioare sunt definitive, zonele fără păr fiind remediate. 

Întrebări și răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gata să-ți programezi noul capitol din viața cu mai mult par?

FĂ O PROGRAMARE